Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Озерянська громада» (код ЄДРПОУ: 04395248) був реорганізований і увійшов до складу Борщівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Озерянська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Борщівської громади

Інформує Борщівське відділення УВД ФССУ у Тернопільській області

Додаток до листа від 12.04.2019р № 01-04-76712

У І кварталі кількість профзахворювань зросла на 21,7%

Рівень професійної захворюваності за оперативними підсумками І кварталу 2019 року зріс на 21,7% порівняно з тим же періодом минулого року.Водночас, кількість нещасних випадків на виробництві зменшилась на 5%, кількість смертельних нещасних випадків – на 1,1%. Про це під час селекторної наради з фахівцями робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України повідомив начальник управління профілактики страхових випадків виконавчої дирекції Фонду Сергій Таровик.

За словами С.Таровика, значна кількість осіб, які мають професійне захворювання, в останні роки до встановлення діагнозу були визнані придатними до роботи у важких і шкідливих умовах праці відповідно до заключних актів комісій з проведення медичних оглядів.

«Ми фіксуємо випадки, коли працівник був визнаний здоровим за результатами медогляду, проведеного лише за рік до виявлення в нього профзахворювання. Невиявлення ранніх ознак професійних захворювань не дозволяють вчасно почати заходи зі збереження та відновлення здоров’япрацівників та скорочують періоди їх працездатності. Тому робота із забезпечення проведення якісних та ефективних медичних оглядів дуже важлива. Зокрема, потрібно налагоджувати співпрацю із закладами охорони здоров’я, які проводять медичні огляди», – зазначив Сергій Таровик.

Основними причинами професійних захворювань залишаються недосконалість механізмів та робочого інструменту, недосконалість технологічного процесу та неефективність роботи засобів індивідуального захисту. Водночас, як наголосив С.Таровик, для організації більш ефективної профілактичної роботи зазначені обставини мають бути деталізовані, виявлені конкретні механізми та інструменти, що становлять загрозу для працівників.

Під час наради було акцентовано увагу на потребі в організації дієвої співпраці із роботодавцями щодо створення належних умов праці, а також зі спеціалізованими лікувально-профілактичними закладами, що встановлюють профзахворювання, облдержадміністраціями, органами Держпраці тощо.

Управління виконавчої дирекції Фонду в областях та місті Києві надали інформацію щодо здійснених упродовж І кварталу 2019 року профілактичних заходів та їх ефективності.

 

.

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 

Додаток до листа від11.04.2019 №01-04-75612

Працівники в складі комісій зобов’язані перевіряти правильність видачі лікарняних

Відповідно до законодавства про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на кожному підприємстві незалежно від форми власності утворюється комісія із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності або, у разі чисельності працівників 15 і менше, обирається уповноважений. Комісія складається з працівників, що були делеговані до неї роботодавцем і профспілковою організацією підприємства, та має широкий перелік обов’язків, прав і повноважень.

Так, комісія (уповноважений) із соціального страхування приймає рішення про призначення або відмову в призначенні застрахованим особам допомоги по тимчасовій втраті працездатності (включаючи догляд за хворою дитиною), допомоги по вагітності та пологах і на поховання. На підставі цього рішення роботодавцем оформлюється та подається заява-розрахунок, за якою Фонд соціального страхування України здійснює фінансування матеріального забезпечення.

Серед іншого, комісія зобов’язана розглядати підставу і перевіряти правильність видачі та заповнення листків непрацездатності та інших документів, які є підставою для надання матеріального забезпечення. За необхідності комісія має право звертатись до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України або їх відділень щодо перевірки правильності видачі та продовження листків непрацездатності застрахованим особам підприємства.

За наявності підстав комісія може як відмовити в призначенні матеріального забезпечення працівнику, так і прийнятирішення про припиненнявиплатиматеріальногозабезпечення (повністюабочастково).

Права та обов’язки комісії (уповноваженого) врегульовані постановою правління Фонду соціального страхування України від 19.07.2018 № 13 «Про затвердження Положення про комісію (уповноваженого) із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності».

 

.

Прес-служба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України

 



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua