Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Озерянська громада» (код ЄДРПОУ: 04395248) був реорганізований і увійшов до складу Борщівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Vlada.ua - розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Озерянська громада
припинила діяльність, увійшла до складу Борщівської громади

Громадські слухання

ПРОТОКОЛ

громадських слухань Озерянської територіальної громади населених пунктів Озерянської сільської ради с. Озеряни, с. Констанція, с. Пилатківці, с. Жилинці, с. Грабівці щодо проекту містобудівної документації (Детального плану території) орієнтовною площею 5.5га для  розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів енергогенеруючих підприємств, установ та організацій (сонячної електростанції) на території с. Констанція Борщівського району Тернопільської області

 

 

 

17 вересня 2018 року                                                                                       с.Констанція

14.00 год, приміщення сільського клубу

 

Головував: Урсуляк В.М. – Озерянський сільський голова;

Запрошені: Керівник напрямку-альтернативна енергетика Представництво «АЗЕНКО» А Ес Сі –Городинський Б.Л.; директор ТзОВ «Озеряни Промінь»  Чорнокнижний В.Ф.;

 

Підстави: звернення керівника напрямку-альтернативна енергетика Представництво «АЗЕНКО» А Ес Сі –Городинського  Б.Л.

 

Присутні: депутати та члени виконавчого комітету  Озерянської сільської ради, жителі села Констанція, всього 20 осіб ( Бажовський В.Б., Глушко А.В, Івашків Г.Й, Віхніч Є.П, Луцишин М.Я, Стецько О.І, Гриців Т.М, Гриців Б.І, П’єцова О.І, П’єцовий Б.І,  Гриців Т.М, Мандзюк У.І, Івашків Л.М, Онишко М.Й, Драпак А.І, Мандзюк І.Г, Філіпчук М.Д, Патуляк Є.В, Присяжна Н.І, Кіцак П.В.

 

Для ознайомлення з документами членам територіальної громади Озерянської сільської ради було надано проект містобудівної документації (Детального плану території)  «Детальний план території орієнтовною площею 5.5га для  будівництва сонячної електростанції на території Озерянської сільської ради Борщівського району Тернопільської області»

 

Усі присутні мали можливість ознайомитись з оригіналами графічних матеріалів проекту ДПТ.

 

                                                     ПОРЯДОК ДЕННИЙ:

  1. Про обрання секретаря слухання.
  2. Про затвердження порядку денного.

      3.Про розгляд проекту містобудівної документації (Детального плану території) «Детальний план території орієнтовною площею 5.5га для  будівництва сонячної електростанції на території Озерянської сільської ради Борщівського району Тернопільської області»

 

Доповідав: Урсуляк В.М: «Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної  діяльності» ми проводимо громадське слухання з обговорення проекту містобудівної документації (Детального плану території)  «Детальний план території орієнтовною площею 5.5га для  будівництва сонячної електростанції на території Озерянської сільської ради Борщівського району Тернопільської області»

Оголошення про  проведення громадських слухань було оприлюднено  в громадських місцях сіл громади, на стенді в сільській раді, розпорядження про проведення слухань було розміщене на сайті сільської ради.

Думаю що  всі ознайомлені з територією детального плану. Це  урочище «кагатного поля» та «ферма».

 

СЛУХАЛИ: 1. Про обрання секретаря слухання.

ВИСТУПИВ: Сільський голова Урсуляк В.М, і відзначив, що для роботи громадського слухання , ведення протоколу пропоную обрати секретаря слухання Мельничук Г.В.-секретар виконавчого комітету Озерянської сільської ради.

ГОЛОСУВАЛИ:

«за»   -20 осіб

«проти» - 0 осіб

«утримались» - 0 осіб

УХВАЛИЛИ: Обрати секретарем слухань Мельничук Галину Володимирівну, секретаря виконавчого комітету сільської ради

ВИСТУПИВ: сільський голова Урсуляк В.М, який відзначив, що для роботи громадського слухання необхідно затвердження порядку денного та регламенту роботи слухань. Порядок денний вам запропоновано, регламент роботи пропоную наступний:

Доповідь керівника напрямку-альтернативна енергетика Представництво «АЗЕНКО» А Ес Сі –Городинського  Б.Л.-30 хвилин, виступаючим та на обговорення до 40 хвилин.

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«за»   -20 осіб

«проти» - 0 осіб

«утримались» - 0 осіб

УХВАЛИЛИ: Затвердити порядок денний та регламент роботи слухання.

До початку доповіді прошу Мельничук Г.В. зачитати пропозиції, які надійшли від жителів.

МЕЛЬНИЧУК Г.В: Від жителів громади пропозицій чи скарг, протягом часу, з якого оприлюднено  проект детального плану території для будівництва сонячної електростанції,  не надходило.

УРСУЛЯК В.М: Надаємо слово для доповіді  Городинському Б.Л., а потім приступимо до обговорення.

ГОРОДИНСЬКИЙ Б.Л: На ваш розгляд пропонується проект містобудівної документації (Детального плану території) «Детальний план території орієнтовною площею 5.5га для  будівництва сонячної електростанції на території Озерянської сільської ради Борщівського району Тернопільської області»

 На сьогоднішній день наша компанія працює вже в Тернопільській області в багатьох районах.  На території вашої сільської ради зареєстровано ТзОВ «Озеряни Промінь», дирекція якої буде керувати будівництвом та встановленням сонячних батарей.

Вашою сільською радою було надано дозвіл на розроблення детального плану території орієнтовною площею 5.5га для розміщення сонячних батарей. Ми даний проект детального плану розробили. Ознайомитися можуть всі бажаючі.

(Показує на карті місцевість). Це буде дві ділянки, так як у вас там є дорога, яка розділяє дану територію.

УРСУЛЯК В.М: При виготовленні детального плану було враховано те, щоб дорогу залишити. Це підїздна дорога до городів.

КУЛИК О.В: Але це наше пасовище, як ми можемо віддати цю ділянку. Де будемо випасати корів?

УРСУЛЯК В.М: Пасовища є і в інших місцях,  послухаємо, що  нам пропонують.

ГОРОДИНСЬКИЙ Б.Л: Цих дві ділянки будуть огороджені. Для роботи будуть задіяні місцеві жителі, з якими будуть укладатися договори.  На роботи жителі сіл  будуть оформлені офіційно.

ІВАШКІВ Г.Й: Хто може працювати, і які професії будуть?

ГОРОДИНСЬКИЙ Б.Л:  Насамперед потрібно розчистити території та обгородити. Тут можуть працювати всі хто забажає. А вже потім коли запрацює електростанція, потрібні охоронці, електрики і інший обслуговуючий персонал. Якщо в вас є такі громадяни,  які захочуть працювати, то звичайно нам легше взяти люди місцеві, аніж оплачувати проживання  чужим. Заробітна плата охоронця в середньому до 300 євро.

ВІХНІЧ Є.П. Чия це компанія, і хто її власник?

ГОРОДИНСЬКИЙ  Б.Л:  Інвестор є Азербайжанське  Представництво «АЗЕНКО» А Ес Сі, , а я представник від неї. У нього багато власників, хто має акції в цьому представництві, то він і  має частку  в ньому. Так що одного власника немає.

ВІХНІЧ Є.П: Чи будемо платити менше за електроенергію, якщо поставлять такі батареї в нас на території?

ГОРОДИНСЬКИЙ Б.Л: Відповідно до Законодавства вся електроенергія передається в загальну мережу.  Звичайно загальний баланс збільшиться, але розпорядником є обленерго.

На дану ділянку з сільською радою буде заключено договір про оренду. А це немалі кошти до бюджету. Також будуть працювати люди, то податок з ПДФО  також надходитиме до сільської ради.

ВІХНІЧ Є.П: А селу що буде з того?

УРСУЛЯК В.М:  Кошти, що надходитимуть до бюджету будемо використовувати на об’єкти соціальної сфери, які цього потребують у с. Констанція.

СТЕЦЬКО О.І: Найболючішою проблемою села є проведення водопроводу та дороги?

Чи зможете допомогти нам у вирішенні наших питань.

УРСУЛЯК В.М: Звичайно, якщо  буде  вже  працювати  сонячна електростанція, будуть приїздити  різні люди, то вони самі будуть зацікавлені  в тому, щоб їздити по гарних дорогах.

ГОРОДИНСЬКИЙ Б.Л.: Крім цього що я вам назвав,  ми ще заключаємо договір  з сільською радою, як кажуть такий собі «соцпакет», де вказується сума коштів, які повинні заплатити в рік. Ці кошти можуть бути використані на будь які потреби.

ГРИЦІВ Б.І: Прохання проголосувати за дану пропозицію, на мою думку, це дуже добре, якщо в селі буде таке підприємство. Це і робочі місця, і додаткові кошти до бюджету. Може й справді буде так, що відремонтуємо і дорогу і проведемо водопровід.

А пасовище для корів, ще знайдемо. Зараз там люди  сиплять сміття. Сміття також будемо вивозити організовано.  Наше КП «Добробут» вже має трактор, то сміття буде вивозитись на сміттєзвалище.  

 

УРСУЛЯК В.М:  Виносимо на голосування питання про розгляд проекту містобудівної документації (Детального плану території)  «Детальний план території орієнтовною площею 5.5га для  будівництва сонячної електростанції на території Озерянської сільської ради Борщівського району Тернопільської області»

 

ГОЛОСУВАЛИ:

«за»   -20 осіб

«проти» - 0 осіб

«утримались» - 0 осіб

УХВАЛИЛИ: Погодити проект містобудівної документації (Детального плану території)  «Детальний план території орієнтовною площею 5.5га для  будівництва сонячної електростанції на території Озерянської сільської ради Борщівського району Тернопільської області»

УРСУЛЯК В.М: Питання, яке виносилось на громадське слухання розглянуто. Всі пропозиції, питання та зауваження розглянуто і внесено до протоколу слухання. За результатами слухання прийнята резолюція.

 

Подякував присутнім за участь в обговоренні важливих для громади питань.

На йьому закрив роботу громадського слухання.

Додаток:

-текст резолюції  громадського слухання на 1 аркуші

 

 

Громадське слухання проводив:

 сільський голова                                                         В.М.Урсуляк

 

 

 

Протокол вела:

секретар виконавчого комітету сільської ради                 Г.В.Мельничук

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                            РЕЗОЛЮЦІЯ

 

громадських слухань щодо розгляду проекту містобудівної документації (Детального плану території)  «Детальний план території орієнтовною площею 5.5га для  будівництва сонячної електростанції на території Озерянської сільської ради Борщівського району Тернопільської області»

 

 

17 вересня 2018 року                                          село Констанціяю

 

 

 

Ми представники  територіальної громади Озерянської сільської ради підтримуємо позицію Озерянської сільської ради щодо  запропонованого до розгляду проекту містобудівної документації (Детального плану території)  «Детальний план території орієнтовною площею 5.5га для  будівництва сонячної електростанції на території Озерянської сільської ради Борщівського району Тернопільської області» і погоджуємо вищевказаний проект без зауважень.

 

 

 

Озерянський сільський голова                                                         В.М.Урсуляк

 

 

 

Секретар виконавчого комітету сільської ради                           Г.В.Мельничук

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Rda.org.ua, Rayrada.org.ua, School.org.ua, Osv.org.ua